مروری برتعالیم بهایی/اقتباس از نویسندگان بهایی
عصر فرخنده برقراری صلح و آرامش در سطح کره زمین را همه دیانتها پیشبینی کرده و قرنها در انتظار آن صبر کردهاند. حضرت بهاءالله مؤسس آئین بهایی رسماً اعلام فرمودند که وعده تحقق صلح مربوط به عصر کنونی است و این منازعات بیفایده و این جنگهای ویران کننده منقضی خواهد شد و عنقریب صلحی اعظم روی خواهد داد.
تحقق صلحی عمومی و جهانی از نظر آئین بهایی از جمله مشروط به ایجاد برابری پایگاه اجتماعی و حقوقی زنان با مردان و مشارکت فعال زنان در همه امور جهانی و خصوصاً در قلمرو صلح میباشد.
در آثار آئین بهایی اصل تساوی حقوق زنان و مردان مکرراً تأیید و تشریح شده و لغو تعصبات و ایجاد مساوات میان مردان و زنان را لازمه ترقی بشر و تحقق صلحی جهانی دانستهاند. حضرت عبدالبهاء در سفر خود به کشورهای غربی در اوائل قرن بیستم مساوات زن و مرد را به عنوان یکی از تعالیم اساسی آئین بهایی و از ارکان تمدن آینده جهان معرفی کرده و تاکید به یکسانی زنان و مردان در نزد خداوند نموده و تکامل سعادت عالم انسانی را مشروط به مساوات کامل زنان و مردان دانستهاند.
از دیدگاه آئین بهایی تفاوت جنس امری طبیعی است و نباید توجیهی برای تبعیض اجتماعی گردد. علت اصلی هر گونه عقب افتادگی اجتماعی در فقدان تعلیم و تربیت است. چون زنان و مردان از آن بهرهمند شوند هر دو میتوانند در مراتب کمال پیشرفت و ترقی نمایند. عالم انسانی مشابه پرندهای است که دو بال آن زن و مرد هستند و لذا مقتضیات ترقی و پرواز ایجاب میکند که هر دو بال با تعادل و توازن حرکت کنند.
یکی از شروط اساسی دستیابی به تساوی حقوق زن و مرد تعلیم و تربیت نسلی جدید با افکار و ارزشهای مترقی در محیط خانواده میباشد. در آن محیط پدران و مادران میتوانند با روشهای تربیتی خود مروّج اصل تساوی حقوق زن و مرد باشند. اصولاً بهترین نوع تربیت زمانی تحقق میپذیرد که پدر و مادر در عمل نمونه و سرمشق آداب اخلاقی و خصائل و کمالات انسانی باشند. تأثیر عمل متجاوز از خروارها نصیحت و اندرز میباشد. بر اساس همین اصل تربیتی، پدران به نحوی که با همسرشان رفتار میکنند می توانند نمونه و سرمشق احترام به زن شوند و برابری زن و مرد را در حیات زناشوییشان به منصه ظهور درآورند.
پدران باید ناظر به این حقیقت باشند که تمرین اصل تساوی حقوق زن و مرد در محیط خانواده، روشی مؤثر است که به دختران خود اهمیت استقلال و برابری را نشان دهند، شخصیتشان را مستحکم سازند و به ایشان بیاموزند که در صحنه اجتماع به چیزی کمتر از احترام و برابری کامل قانع نشوند.
حضرت عبدالبهاء فرمودهاند که این عصر، عصر زنان است و به مناسبت روح این عصر زنان باید ترقی کرده و مأموریت خود را در همه عرصههای زندگی به انجام رسانده و از این طریق با مردان برابر شده و از حقوق متساوی با مردان برخوردار گردند.
و نیز میفرمایند: زمانی جنگ متوقف خواهد شد که زنان به طور کامل و متساوی در امور جهان مشارکت کرده و با اعتماد به نفس و صلاحیت در عرصههای مهم قانون و سیاست وارد شوند.
خوانندگان عزیز، در صورتیکه مایل به دریافت نسخه ای از مقاله فوق از طریق ایمیل هستید و یا راجع به تعالیم بهائی سؤالی دارید لطفا با ما تماس بگیرید: پیامگیر : ۷۴۰۰-۸۸۲-۹۰۵ ، ایمیل: anyquestionsplease@gmail.com
وب سایت برای برخی از کتابهای فارسی بهائی : www.reference.bahai.org/fa