رژیم جمهوری اسلامی ایران با دمیدن دائمی بر آتش اختلافات دینی،دشمنی و کینه توزی را به صورت افراطی درمنطقه ترویج کرده و سعی دارد تا دامنه ی آن رابه دیگر نقاط دنیا هم گسترش دهد. لذا، کوشش برای صدور اندیشه های تفرقه آمیز و نفرت پراکن به کشور کانادا با وجود قومیت ها و مذاهب متنوع در آن، در اصل فراهم کردن زمینه برای به آشوب کشانیدن جامعه و دامن زدن به کشمکش های کینه توزانه ی قومی و مذهبی در این کشوراست

 

 

آیین و اعتقادات و باورهای فردی بر پایه ی منشور حقوق و آزادیهای  کانادا محترم و حق همه شهروندان است. اما راه اندازی نمایشات دولتی با نام “دسته” به صورت ناشناس و با آرایش و پوشش خاص نیروهای سرکوبگر وتظاهر به “عزاداری” کردن و زیرپوشش مذهب پیام نفرت و تفرقه دادن ، چیزی جز مردم فریبی و دورویی نیست.  لذا، دیری نخواهد پایید که  با روشن شدن نیات و اهداف واقعی این گونه نمایشات، بساط سازماندهندگان آن هم برچیده شود 

ماییم، ما که طعنه زاهد شنیده ایم

ماییم، ما که جامه تقوا دریده ایم

زیرا درون جامه بجز پیکر فریب

زین راهیان راه حقیقت ندیده ایم

(زنده یاد فروغ فرخزاد)

رژه و نمایش دولتی برنامه ریزی شده ی عاشورا که در سه سال گذشته در تورنتو و بسیاری از شهرهای کشورهای غربی همزمان با روز عاشورا برگزارشده بخشی از برنامه های تبلیغی – تخریبی– تدارکاتی برون مرزی رژیم جمهوری اسلامی است که برای نیل به اهداف خاصی به راه افتاده است. این نوشته ی سعی دارد تا به برخی دلایل راه اندازی این نمایشات دولتی و اهداف تعیین شده ی آن پرداخته و راهکارهایی را برای برخورد با آن پیشنهاد کند.

 

الف: چرا نمایش عاشورا دولتی است؟

نمایش عاشورا بنا بر دلایل زیر ماهیتی دولتی دارد، در حالیکه سازمان دهندگان و پشتیبانان حاشیه یی آن تلاش وافری می کنند تا به آن رنگ به ظاهر مذهبی زده و آن را کاری خودجوش جلوه دهند.

یک: نام و نشان مخفی سازمان دهندگان   

نمایش عاشورای تورنتو اکنون پس از سه دوره برگزاری دارای تارنما (www.dastehto.com) و صفحه ی فیس بوکی خاص خود است، اما در کمال شگفتی در صفحات الکترونیک “دسته تورنتو”  کمترین نشانی از نام و مشخصات و آدرس برگزارکنندگان این برنامه که خودشان  را “خادمان امام حسین” می نامند دیده نمی شود! اگرهدف صرفن برگزاری رژه ای از “عاشقان حسین” است، پنهان کردن هویت سازمان دهندگان چه توجیهی داشته و برای چه منظوری انجام می گیرد؟

دو: منابع مالی نامعلوم و ناشناخته 

با مراجعه به عکسها و فیلم های منتشره از برنامه های گذشته میتوان دریافت که بودجه ی خوبی برای برگزاری این نمایش تخصیص  یافته است. برای مثال اجاره ی طبل و ساز و وسایل صوتی و انواع فیلمبرداری (ازجمله به وسیله ی دستگاه درون از ارتفاع بالا! ) و عکاس و توزیع گل سرخ رایگان و..تنها بخشی از هزینه های این نمایش خیابانی است. اما در هیچ کجا اشاره ای به منابع مالی و صورت هزینه های برنامه های گذشته و کنونی نشده و معلوم نیست که”دسته تورنتو” به صورت خیریه ثبت شده و فعالیت می کند یا ماهیت دیگری دارد؟

سه: شبکه ی ناشناس “حسین کیست” و ارتباط آن با “دسته تورنتو”

در دستان راهپیمایان این نمایشات به پلاکاردها و علایمی با نام “حسین کیست” با نشانی تارنمایhttps://whoishussain.org/ )) بر می خوریم  که با مراجعه به تارنمای آن شباهت های بسیاری بین عملکرد “دسته تورنتو” با این شبکه به چشم می آید. ظاهرن تشکیلات”حسین کیست ” که به گفته ی تارنمای آن در بیش از ۶۰ شهر  جهان نمایندگی دارد با راه اندازی این نمایشات و توزیع رایگان بطری های آب با لوگوی “حسین کیست” و گل سرخ  باکارا با بسته بندی مرغوب، عاشورای حسین و ماموریتش را تبلیغ می کند. اما هر دوی این تشکیلات مانند یکدیگر  مجهول المکان و مجهول الهویه بوده و حتا تلفنی از آنان در دسترس نیست!

ثبت تارنمای شبکه ی “حسین کیست ” بر روی آی کلاد(iCLOUD ) انجام یافته تا هویت دست اندرکاران آن بیشتر مخفی بماند! معلوم نیست چرا باید برای برگزاری یک سوگواری مذهبی نام و نشان خود را مخفی کرد؟ مگر شبکه ی”حسین کیست” چه اهدافی را دنبال می کند که سعی بر ناشناس ماندن دارد؟!

لذا از شواهد چنین برمی آید که شبکه ی “حسین کیست” یکی از موسسات برون مرزی تحت پوشش و حمایت مالی جمهوری اسلامی است و اصرار بر مخفی نگاه داشتن نام و نشانی موسسان و گردانندگان آنهم بر همین پایه استوار و منابع مالی آن طبق معمول از سفره ی  مردم بیچاره و تحت ستم ایران تأمین و پرداخت می شود تا در ۶۰ شهر جهان صرف اجاره و استخدام مداح و نوحه خوان و هوادار از ملیت های دیگر و سینه زن و عکاس و فیلمبردار حرفه یی و خرید و پخش گل رز گرانقیمت و…شود. امااین ریخت و پاش ها و به هرز دادن منابع ملت مظلوم ایران در حالی صورت می گیرد که هزاران کودک کار و خیابانی،  شبها را گرسنه بر روی کارتن ها در کنار خیابانهای شهرهای ایران به صبح می رسانند!

 

چهار: ارتباط”دسته تورنتو” با وزارت ارشاد ج.ا.

“دسته تورنتو” برای تبلیغاتش آشکارا از فیلمها و کلیپ های شبکه ی (www.nasrtv.com) استفاده می کند. لازم به توضیح است که شبکه ی “نصر تی وی” به وزارت ارشاد جمهوری اسلامی تعلق داشته و محصولات آن سراسر آکنده از غرب ستیزی و یهودی ستیزی و تشویق عملیات استشهادی است که در طول چهار دهه ی گذشته از اصول بنیانی سیاست های ویرانگر جمهوری اسلامی بوده است.  پس بایستی روشن شود که “دسته تورنتو” چه ارتباط و بده بستانی با وزارت ارشاد جمهوری اسلامی ایران دارد.

 

پنج: شباهت پوشش و آرایش عاشوراییان با نیروهای بسیج و سپاه پاسداران

گردن انداختن پارچه ی چفیه و استفاده از هد بند (نوار دورسر) با رنگ و شعارهای خاص یکی از علایم و نشانه های پر رنگ نیروهای سرکوبگر بسیج و سپاه پاسداران در ایران است. استفاده ی گسترده از چنین پوشش ها و لوازمی در نمایش خیابانی عاشورا از سوی شرکت کنندگان در “دسته تورنتو” با چه هدف خاصی دنبال می شود و در صدد انتقال چه پیامی به مردم کاناداست؟

اصلن این چفیه ها و هد بندها  که مختص بسیج و پاسداران است چگونه به کانادا آورده شده و در این کشور توزیع می شود؟

پرسش اساسی اینجاست که “دسته تورنتو” برای یک سوگواری مذهبی چرا بایستی به شبیه سازی خود با بسیجیان و پاسداران تروریست و سرکوبگری که مردم ایران را در مناسبت های مختلف شکنجه، سرکوب و کشته اند دست زده و آن را در خیابان اصلی تورنتو به نمایش بگذارد؟

مگر همین پاسداران و بسیجیان چفیه به گردن نبودند که تعدادی از بهترین فرزندان ایران را در ایام عاشورای سال ۱۳۸۸ به قتل رساندند؟  پس استفاده ی عامدانه از علایم و نشان های این مزدوران در نمایش ” دسته تورنتو”به چه منظوری انجام می گیرد؟ چه ارتباطی بین سازمان دهندگان “دسته تورنتو” با بسیج و سپاه پاسداران در ایران هست؟

 

شش: مشارکت اعضای خانواده های مسئولان و طرفداران رژیم

عکس و فیلم های گرفته شده از این نمایشات خیابانی نشانگر آن است که اعضای خانواده های مسئولان و ماموران رژیم همراه با پشتیبانان علنی رژیم جمهوری اسلامی ایران، مشارکت فعال و سازمان یافته ای در این نمایش خیابانی داشته اند. همچنین مشخص شده که مشوقین رای دادن به حسن روحانی در تورنتو و آنانی که با در دست گرفتن پرچم جمهوری اسلامی در جلوی دفتر وزیر امور خارجه ی کانادا در تورنتو درخواست بازگشایی هر چه زودتر سفارت جمهوری اسلامی را فریاد می کردند از جمله ی کارگزاران ثابت نمایشات خیابانی عاشورا هستند. بر پایه ی مشاهدات ایرانیان آگاه، پشتیبانان اصلی نمایش عاشورای تورنتو اعضای خانواده ی مسئولان جمهوری اسلامی ایران به اضافه ی برخی دانشجویان بورسیه خودی و برخی شیعیان پاکستانی (حلقه ی ظفر بنگاش که ارتباط نزدیکی با ج.ا. دارد)، و افغانستانی ها و مراکز اسلامی شناخته شده مرتبط با ج.ا. درتورنتو می باشند.

موارد فوق تا حدود زیادی ماهیت و دولتی بودن نمایشات خیابانی عاشورا را که چند سالی است با مخفی کاری از سوی رژیم جمهوری اسلامی در بیرون از مرزهای ایران هدایت و حمایت می شود نشان می دهد.

 

 

عکس های مراسم عاشورا در تورنتو از محمد تاج دولتی

 

ب: نمایش های عاشورا چه اهدافی را پی گیری می کند؟

رانده شدن و کوچ اجباری میلیونها ایرانی به خارج از سرزمین مادری و استقرار آنان در کشورهای مختلف در سراسر دنیا، جمهوری اسلامی را با نگرانی های فزاینده ای از پیامد پتانسیل های بالقوه ی خیل بی شمار ایرانیان مهاجر تحصیلکرده و کاردان و غالبن موفق روبرو کرده است. بایستی به خاطر داشت که پیشرفت ایرانیان در جوامع میزبان همچون خاری در چشم رژیمی است که نتوانسته از اینهمه نیروی کارآفرین و متخصص در داخل برای پیشرفت کشور سود برد.  لذا ج.ا. به شیوه های گوناگونی  تلاش می کند تا با فروکاستن جایگاه والای اجتماعی ایرانیان در کشورهای مختلف به آنان به صورت غیرمستقیم ضربه زده و به خیال خودش از قدرت جریان سازی و تاثیرگذاری آنان در خارج از کشور بکاهد. در ادامه ی مطلب علاوه بر توضیح بیشتر در این مورد به اهداف دیگر نمایش عاشورا اشاره می شود.

یک : تخریب جایگاه کامیونیتی ایرانی در کشورهای میزبان

شبکه ی پیچیده ی اطلاعاتی و تبلیغاتی جمهوری اسلامی با داشتن منابع مالی سرشار، بودجه هنگفتی را برای جلوگیری موفقیت ایرانیان در خارج از کشور اختصاص داده است. بر پایه ی اندیشه ی رژیم ولایت فقیه که معتقد است: هرکه با رژیم نباشد علیه آن است، ایرانیان مهاجر یا بایستی در خدمت رژیم و اهداف آن باشند و یا درغیر اینصورت تخریب و تضعیف شوند تا برای رژیم تهدیدی محسوب نگردند. از اینرو رژیم با ناامید شدن از همراهی ایرانیان فرهیخته ی مهاجر باسیاست هایش، عملن به مقابله با آنها بر خاسته وبه وسیله ی عواملش سعی در یکسان نشان دادن فرهنگ و آیین  ایرانیان مهاجر با آنچه که خود در ایران بر مردم تحمیل کرده و با آن شناخته می شود، دارد!

بنابرین راه اندازی نمایشات دولتی عاشورا در بیرون از مرزها  را بایستی در راستای دست یابی رژیم به چنین اهداف شوم و زیانباری  بررسی کرد. رژیم با راه اندازی نمایشات خیابانی عاشورا و ارایه ی چهره ای به غایت عقب افتاده و افراطی و ناتوان از تطابق با جامعه ی میزبان، به شیوه یی پیچیده و موذیانه به تخریب جایگاه والای ایرانیان در خارج از کشور پرداخته است. آیا به راستی تظاهرات دولتی و ساختگی چند صد نفره ی عوامل مامور، مشکوک و بازی خورده در خیابان اصلی تورنتو با آن شکل و شمایل عقب افتاده را میتوان به حساب بیش از یکصد و پنجاه هزار ایرانی که هم اکنون در بزرگ شهر تورنتو فعالیت سازنده داشته و زندگی می کنند، گذاشت؟  خیر! واقعیت آن است که تعداد کسانی که در پوشش نمایش دولتی عاشورا به خیابان آورده شدند پس از کسر تعداد غیر ایرانی های اجاره شده  به یک در سد هم نمی رسد! اما پادوهای رژیم در این شهر می کوشند تا حساب این چند سد نفر را به پای تمامی ایرانیان این بزرگ شهر بگذارند.

ایرانیان مهاجر سالیان درازی زحمت و رنج کشیده اند تا به جهانیان و جوامع میزبان بفهمانند که از جنس جمهوری اسلامی نیستند ولی این نمایشات مذبوحانه سعی دارد تا با نشان دادن چهره ی واقعی جمهوری اسلامی در شهرهای دنیا تصویری مخدوش از ایرانیان را به نمایش بگذارند!

دو: گسترش تبلیغات شیعه گری همگام با اهداف توسعه طلبانه در منطقه

رژیم در کنار پی گیری اهداف توسعه طلبانه در منطقه ی خاورمیانه و گسترش دامنه ی نفوذ ولایت شیعه در کشورهای اسلامی به قدرت نمایی در سطح بین المللی هم نیاز دارد. ج.ا. سالانه میلیاردها دلار هزینه از سفره و جیب مردم ایران صرف بازسازی و ساخت و ساز حرم های کربلا و زینب و شهرهای مربوطه می کند و راهپیمایی های تبلیغاتی بغداد تا کربلا راسازمان می دهد تا “قدرت شیعیان” را در منطقه و جهان به رخ دیگران کشانده و بر طبل خانمانسوز تضاد شیعه ـ سنی بکوبد. القای چنین ذهنیتی به افکار عمومی یکی دیگر از اهداف مهم نمایشات دولتی عاشورا درکشورهای غربی است.

سه: سازماندهی و آماده سازی نیرو های افراطی برای عملیات آینده

ج.ا. در حال حاضر تنها به سازماندهی و صف کردن نیروهای خود در کشورهای غربی زیر پوشش “برگزاری مراسم مذهبی و سوگواری” بسنده کرده چرا که می خواهد نیروهایش  را برای سلسله عملیات آتی “آماده و گوش به فرمان” در صحنه داشته باشد.  رژیم در حقیقت با استفاده از نمایشات دولتی – خیابانی عاشورا بهترین فرصت را برای تمرین و آموزش نیروهای افراطی خود فراهم می آورد تا آنان با آزمایش های میدانی برای ماموریت های آینده تربیت شوند.

بررسی های انجام یافته نشان داده که بستر بروز عملیات خشونت آمیز در کشورهای اروپایی در اصل مراکز اسلامی و محیط های افراطی و دربسته ی آن بوده اند. بنابرین کشور کانادا بایستی با سود جستن از تجربه ی تلخ و مرگبار اروپا در این زمینه  پروسه ی پیشگیری این بیماری مهلک را بر درمان پر هزینه ی آن مقدم شمارد!

چهار : دامن زدن به اختلافات قومی و مذهبی 

تا آنجا که کتب تاریخی نقل می کنند،ماجرای عاشورا برگرفته از نزاع خونین و تاریخی تشیع و تسنن بر سر ولایت و فرمانروایی بر مسلمین پس از فوت پیامبر اسلام بوده است. بنا براین زنده کردن این جدال خونین تاریخی و به خیابان کشاندن آن پس از ۱۴ قرن، آنهم در لباس و شکل بسیجیان و پاسداران و به صورت دولتی هدفی جز نفرت پراکنی عامدانه در جهت دامن زدن به اختلافات مذهبی با رویکردی ارتجاعی ندارد.  رژیم ج.ا. با دمیدن دائمی بر آتش اختلافات دینی، دشمنی و کینه توزی را به صورت افراطی در منطقه ترویج کرده و سعی دارد تا دامنه ی آن را به دیگر نقاط دنیا هم گسترش دهد. لذا، کوشش برای صدور اندیشه های تفرقه آمیز و نفرت پراکن به کشور کانادا با وجود قومیت ها و مذاهب متنوع در آن، در اصل فراهم کردن زمینه برای به آشوب کشانیدن جامعه و دامن زدن به کشمکش های کینه توزانه ی قومی و مذهبی در این کشور است.

پنج: استفاده از نیروهای سازمان یافته در رویدادهای سیاسی محلی

گسیل تجمعات سازمان یافته به مراکز رای گیری در هنگام انتخابات و یا تشکیل گروه های فشاری که در مناسبت هایی به صورت پر تعداد اهداف خاصی را پی گیری کنند، میتواند از بستر همین گروه ها و یا “دسته های” مذهبی این چنینی بیرون آید و رژیم کنونی در ایران در این زمینه تجارب دیرپایی دارد!  ج.ا. با سازماندهی و آموزش طرفدارانش زیر پوشش های مذهبی در شهرهایی چون تورنتو در خلال  برپایی مراسم “مذهبی”  و راه اندازی “سوگواری” به بسیج  نیرو برای استفاده در مناسبت های سیاسی هم می پردازد.  در این مورد می توان به لشکرکشی و آرای اتوبوسی کسانی که در انتخابات گذشته از مساجد خاصی در تورنتو دستور گرفته بودند، اشاره کرد.

 

پ: راه های مقابله با نمایش دولتی عاشورا

با عنایت به دولتی بودن نمایش عاشورا و اهدافی که رژیم در این رابطه پیگیری می کند لازم است تا کامیونیتی ایرانی  راهکارهای مناسبی را برای مقابله با آن اندیشیده و به جریان اندازد تا بتواند منافع ایرانیان و کامیونیتی را تأمین و حفاظت نماید.  در این مسیر می توان راهکارهای زیر را پیشنهاد کرد:

یک: شناسایی سازمان دهندگان نمایش دولتی عاشورا

ایرانیان– کانادا موظف اند و مسئولیت دارند تا برای حفاظت از منافع و جهت جلوگیری از وارد آمدن خسارت به حیثیت و جایگاه اجتماعیشان، سازمان دهندگان نمایش دولتی عاشورا را که عامدانه سعی دارند تا تصویر نادرست و غلطی از ایرانیان و کامیونیتی ایرانی را به کانادایی ها انتقال دهند به هر طریق ممکن  شناسایی و آنان را به کامیونیتی معرفی کنند.

بی تردید برخورد فعال و مسئولانه ی ایرانیان ـ کانادا در این مسیر در منزوی ساختن این افراد وابسته و مشکوک بسیار موثر بوده و بازی خوردگان اندک شمار را هم هشیار و آگاه خواهد ساخت. ازسویی دیگر انگشت نما شدن سازمان دهندگان نمایش دولتی عاشورا درکامیونیتی، نهایتن به کاهش نفرات و از میان رفتن کامل آنان خواهد انجامید.

دو : برپایی جلسات توجیهی و انتشار مطالب آموزشی در درون کامیونیتی

نیروهای ناشناخته و به عبارتی دیگر “سربازان گمنام ” ج.ا. پیوسته کوشش می کنند تا برپایی این قبیل راهپیمایی ها و “سوگواریها ” را صرفن به جای آوردن آداب و رسوم تعدادی “معتقد و با ایمان” عنوان کرده و بر حقوق اولیه ی آنان در داشتن آزادی برای به راه انداختن راهپیمایی و گردهمایی های  خیابانی تاکید ورزند. اما چنین برخورد ساده انگارانه ای که توجهی به ریشه ها و عوامل سازمانده و منابع غیر شفاف مالی این حرکت نداشته و موذیانه فقط تاکید بر حقوق اولیه ی انسانی  شرکت کنندگان دارد، در اساس  می کوشد تا اذهان را منحرف کرده و به عاملان اصلی این کار و اهداف آنان پوشش های لازمه را بدهد.  لذا ضروری است تا آگاهان کامیونیتی در رابطه با آن با دلایل و شواهد مستند به روشنگری بپردازند.

سه : اطلاع رسانی به جامعه کانادا و توجیه مقامات محلی

در کنار فعالیت های اطلاع رسانی به  کامیونیتی ایرانی  می بایستی جامعه ی کانادا و مسئولین و مقامات محلی را هم که از دیدن این گونه نمایشات به سرگیجه و سردرگمی دچار شده اند آگاه و مطلع ساخت. بایستی برای آنان ریشه های تاریخی و مذهبی این مراسم را تشریح کرد و تفاوت های مراسم سوگواری مردمی و دولتی را به آنان نشان داد. باید آنها با شیوه های پیچیده ی بهره برداری رژیم ج.ا. از این گونه مراسم مذهبی آشنا شده تا بتوانند به اهداف واقعی و پشت پرده ی این نمایشات پی ببرند.

در پایان خاطرنشان می سازد که آیین و اعتقادات و باورهای فردی بر پایه ی منشور حقوق و آزادیهای  کانادا محترم و حق همه شهروندان است. اما راه اندازی نمایشاتی دولتی با نام “دسته” به صورت ناشناس و با آرایش و پوشش خاص نیروهای سرکوبگر وتظاهر به “عزاداری” کردن و زیرپوشش مذهب پیام نفرت و تفرقه دادن، چیزی جز مردم فریبی و دورویی نیست.  لذا، دیری نخواهد پایید که  با روشن شدن نیات و اهداف واقعی این گونه نمایشات، بساط سازماندهندگان آن هم برچیده شود.

رضا بنایی کنشگر اجتماعی و از پایه گذاران “عدالت ۸۸”