بهداد اسفهبد، از کارکنان ایرانی سابق فیسبوک، از بازداشت خود در سفر به ایران خبر داد و افشا کرد که سپاه پاسداران قصد داشته او را به جاسوسی وادار کند.
آقای اسفهبد که سابقه برنامه نویسی در گوگل را نیز دارد در متنی که دوشنبه ۲۷ مرداد، ماهها پس از آزادی از بازداشت و بازگشت به آمریکا، منتشر کرد با اعلام خبر بازداشت خود در تهران، نوشت که اواخر دی ماه سال گذشته که برای دیدن خانواده به تهران سفر کرده بود توسط ماموران اطلاعات سپاه بازداشت شد.
او توضیح داد که در هفت روز بازداشت در سلول انفرادی در پی بازجوییها و فشارهای روحی، ماموران به حسابهای او در شبکههای اجتماعی دست یافته و اطلاعات آنها را به دست آوردند. ماموران در نهایت با یافتن تصاویری مربوط به حمایت او از اعتراضات سال ۸۸ و جنبش سبز، آقای اسفهبد را تهدید به ۱۰ تا ۲۰ سال زندان به اتهام اقدام علیه امنیت کشور کردند.
ماموران اطلاعات سپاه پاسداران همچنین به او پیشنهاد دادند که در ازای آزادی و تعلیق پروندهاش، اطلاعات مورد نیاز سپاه را از برخی افراد در اختیار آنها بگذارد.
آقای اسفهبد که تابعیت کانادایی دارد و ساکن آمریکا است، نوشته است که با این شرط موافقت کرد چون معتقد بود این تنها راهی است که میتواند از کشور خارج شود و این موضوع را اطلاع رسانی کند.
او در ادامه با انتشار برگه احضاریه دادگاه که به منزل خواهرش در ایران فرستاده شده اعلام کرد که از پاسخ به تماس های ماموران سپاه خودداری کرده است و به همین دلیل احضاریه برای رسیدگی به پرونده قضایی او فرستاده شده است.
او اضافه کرد که تصمیم گرفته موضوع بازداشت و قصد سپاه پاسداران برای جاسوسی را اعلام کند چرا که معتقد است بزرگترین ترس آزاردهندگان این است که اقدامشان افشا شود.
این نخستین بار نیست که ماموران امنیتی جمهوری اسلامی پس از بازداشت شهروندان دوتابعیتی، از آنها می خواهند در ازای آزادی جاسوسی کنند.
پیشتر کایلی مور- گیلبرت، زندانی استرالیایی- بریتانیایی در ایران، در نامههایی از داخل زندان اوین نوشته بود که ماموران به او پیشنهاد آزادی در ازای جاسوسی برای سپاه پاسداران داده بودند.
رژیم ایران در چند سال اخیر بازداشت شهروندان خارجی و دو تابعیتی را تشدید کرده است. وزارت خارجه ایالات متحده بارها بازداشت بیدلیل و خودسرانه شهروندان آمریکا و کشورهای دیگر، از جمله ایرانیان دوتابعیتی، توسط رژیم جمهوری اسلامی را محکوم کرده و خواستار آزادی بلافاصله و بی قید و شرط آنها شده است.
رادیو امریکا