دیدن یک برنامه تلویزیونی توجه مرا معطوف زندگی ام در محل کار کرد. زندگی من و افراد زیادی در دفاتری بدون پنجره قابل باز کردن طی ساعات زیادی سپری می شود. این برنامه تحقیقی، سلامت این دسته از کارمندان را بررسی می کرد و اینکه اگر تهویه ادارات درست کار نکند امکان بیماری های آسم، سرطان سینه و ناراحتی های روحی چقدر در این دسته افراد بالاست. در این تحقیق از سیستم راه دستگاه های تهویه نمونه برداری شد. معلوم شد که این مسیر در مجتمع های اداری به ندرت تمیز شده و تقریبا اکثر کسانی که در دفاتری بدون پنجره باز شو کار می کنند در طول روز احساس خستگی، خواب آلودگی و سردرد را تجربه کرده و به مرور دچار آسیب های بزرگتر جسمی و روحی می شوند.

تهویه مطبوع و مناسب در محل کار، باعث افزایش تمرکز و کاهش خستگی کارکنان و افزایش بازدهی آنها می شود. سیستم های سرمایشی و گرمایشی هم بهتر است طوری طراحی شوند که دمای هوا در تمام فضا یکنواخت و یکسان باشد و افراد بطور مستقیم در معرض جریان هوای سرد یا گرم قرار نگیرد. بنابراین به نظر می رسد اینکه شغل اداری و یا به قول معروف پشت میز نشینی بتواند تصویر یک کار راحت و بی دردسر را در ذهن ایجاد کند یک فرضیه اشتباه به شمار می رود.

کارمندان اداری که بخصوص در یک وضعیت ثابت، کار طولانی را انجام می دهند به تدریج دچار اختلالات اسکلتی می شوند، به عبارت دقیق تر از زبان متخصصان، انجام حرکات تکراری، کم تحرکی، صندلی های نامناسب، فشارهای ناشی از وضعیت غلط بدن هنگام نشستن به صورت قوزکرده، روشنایی ناکافی و عدم تهویه صحیح باعث ایجاد درد و در نهایت بیماری در کارمندان می شود. بسیاری از این دردها در اثر کشش بیش از حد عضلانی است که گاه با آرتروز اشتباه گرفته می شود. این دردها بویژه در بالای گردن، شانه ها و کمر دیده می شود.  ز سوی دیگر تنشهای شغلی، یکی دیگر از مهمترین عوامل روانی مخل سلامت است که براساس تعریف انستیتو سلامت و ایمنی شغلی هنگامی بروز میکند که بین نیازهای شغلی، تواناییها، قابلیتها و خواستههای فرد هماهنگی نباشد. حجم کاری زیاد، سرعت کاری بالا و عدم حمایت اجتماعی از جمله مهمترین عوامل تنشهای شغلی هستند. تغییرات در محیط کار، ارتباطات ناکافی و تعارضهای بین پرسنلی، مسئولیتهای جدید فراتر از سطح آموزش ، همچنین مسائل مرتبط با نقش فرد در محیط کار مانند ابهام نقش، اختیار کم در کارها و نبود امکان ابتکار و خلاقیت از جمله مهمترین عوامل تنش شغلی در محیطهای کاری محسوب میشوند.

مجموع اطلاعات بالا به ماکه کارمند محسوب شده و در محیطی بسته و با استرس های گوناگون نه تنها کار که به نوعی زندگی می کنیم هشدار می دهد که فکر نکنیم به لحاظ شغلی چون پشت میز نشسته ایم پس سلامت تر هستیم.

بیمه در زندگی امروز ما در جایی که بسیاری از ما محدوده رایگان کارت اهیپ را نمی دانیم ضروری به نظر می رسد. بیمه بیماری های سخت می تواند تا ۳۲ بیماری ما را تحت پوشش قرار دهد. قرار نیست شغل خود را ترک کنیم بلکه می توانیم با محکم کردن پشتوانه های خود در صورت هر حادثه، بیماری و ناتوانی جسمی با اطمینان از شرایط مالی به درمان خود ادامه دهیم. در روزگاری که سلامتی، آویزان به ذره ذره های رفتار و خوراک و شرایط روحی و شغلی و … است، تکیه بر بیمه های گوناگون، درمان مشکلات مالی در روزهای بیماری ، ناتوانی و …. است.

 

 

*محمد رحیمیان کارشناس ارشد بیمه و سرمایه گذاری و عضو رسمی انجمن Advocis  به شماره ثبت: ۲۰۶۵۸۱۷ مشاورین متخصص بیمه و امور مالی کانادا است.

www.insufin.com

www.youtube.com/ sherkatbimeh

۹۰۵.۳۷۰.۰۰۱۱