نگاهی به فوتبال ایران در ۳۵ سال گذشته/بخش هفدهم و پایانی

به دنبال دستگیری شهاب دادگرنژاد مشاور ارشد کفاشیان از زمان دبیرکلی کمیته ملی المپیک وی نیز به دادگاه احضار شد. این مشاور جوان که در گذشته کشتی گیر بود، معمولا در ساختمان فدراسیون رفت و آمد می کرد و در عین حال شایعات زیادی درباره زدوبندهای مالی اش مطرح بود. گفته می‌شد وی حتی در برخی از پرونده های انضباطی این فدراسیون دخالت می کرد و رای را به نفع برخی از تیم ها، برمی گرداند که از همین راه به پول خوبی رسید.

رئیس فدراسیون فوتبال، در واکنش به شایعه دستگیری او گفت: «من که از وضعیتش خبر ندارم چون ۸ ماهی است که قطع رابطه کرده‌ایم و دیگر به فدراسیون ما نمی‌آید.» اما شاهدان، دادگرنژاد را یک ماه قبل از دستگیری هم در فدراسیون دیده بودند. گفته می‌شد علت دستگیری او، پرونده مالی اش در همین فدراسیون بود.

وی که کارمند وزارت نفت بود، پیش از این مدیر هماهنگی، بازاریابی و امور بین الملل شرکت حفاری شمال ایران نیز بود.

شهاب دادگرنژاد

شهاب دادگرنژاد

نه تنها در مورد کفاشیان حکم بازداشت صادر نشد، بلکه مشاور ارشد او نیز تبرئه و آزاد شد و همه چیز به خیر و خوشی تمام شد.

سایت گل گزارش داد احسان کفاشیان پسر رئیس فدراسیون فوتبال که پدرش همیشه از او به شوخی به عنوان فردی بی عرضه نام برده و از قضا کارمند وزارت نفت هم هست پورشه خریده است. برای کسانی که درگیر مسئله‌ی فساد در فوتبال هستند حدس این که پورشه مزبور از کجا آمده است چندان سخت نیست.

در سال ۸۸ احسان علی آبادی فرزند رئیس سازمان تربیت بدنی در ارتباط با فساد مالی و اختلاس در پروژه‌های تربیت‌بدنی بازداشت شد.

خبرگزاری مهر گزارش داد که «چند پیمانکار و برخی از مسئولان تربیت بدنی که در بین آنها ردپای فرزند یکی از مدیران ورزشی نیز دیده می‌شود به دنبال ابهامات مالی که در ورزش به وجود آمده است بازداشت شده‌اند و تحقیقات لازم در ارتباط با موضوع اختلاس میلیاردی در ورزش ادامه دارد… در مورد مبلغ اختلاس شده در این پرونده‌ها نیز اظهارنظرهای گوناگونی مطرح شده است که از بین ۵ میلیارد تومان و ۲۰ میلیارد تومان متغیر است.

در همین زمینه یکی از مسئولان ورزشی که به نوعی با این پرونده در ارتباط است به بازداشت بیش از ۱۰ پیمانکار مرتبط با اداره کل تربیت بدنی استان تهران اشاره کرد که برای گرفتن پروژه‌های اجرایی دومین دوره بازی‌های کشورهای اسلامی مراودات مالی با برخی مسئولان داشته اند…. یافته‌های خرداد نشان می‌دهد که “ا.ع” در پی دستگیری‌های دامنه‌داری بازداشت شده که ماه گذشته از سوی دستگاه قضایی به اجرا گذاشته شده بود. در این پرونده دستگاه قضایی هفت پیمان‌کار مهم سازمان تربیت بدنی که در بسیاری از پروژه‌های عمرانی سازمان زدوبند مالی داشتند را دستگیر و پس از اخذ اعتراف‌های آن‌ها متوجه شد که فرزند یکی از مدیران عالی‌رتبه‌ی ورزشی در پشت پرده‌ی تمامی این زدوبندهای مالی است. از سوی دیگر برخی منابع به “خرداد” گزارش داده‌اند که از همین فرد یک پرونده‌ی اخلاقی مساله‌دار نیز گشوده بود که با شاکی خصوصی هم‌راه است … در واکنش به انتشار خبر این بازداشت، محمد علی‌آبادی، رییس سازمان تربیت بدنی گفته است: «ممکن است مشکلاتی از قبیل اختلاس و مشکلات مالی در هر سازمانی وجود داشته و ما مشکلات مالی در دستگاه ورزش را بررسی و با متخلفان به شدت برخورد خواهیم کرد.» وی کوشید که این رخ‌دادها را «به تخلف چند کارمند» ارتباط دهد، اما توضیحی در این باره که «ا.ع» چگونه از رابطه‌ی فرزندی و پدری خود سوءاستفاده کرده، نداد.»

این آقازاده بلافاصله با اعمال نفوذ پدرش آزاد شد و سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سؤال خبرنگاران گفت:‌»پرونده‌ای در دادسرای تهران مطرح است اما اینکه فرزند یکی از مسئولان دستگیر شده باشد، از معاون دادستان تهران سئوال کردم که تکذیب کرد».

سخنگوی دستگاه قضایی در پاسخ به سئوال خبرنگار دیگری که این پرونده مربوط به چه کسی است؟ گفت: «اینها اطلاعاتی است که چون پرونده در مرحله مقدماتی است و رای صادر نشده است، محرمانه است و باید منتظر بود».

احسان کفاشیان

احسان کفاشیان

بیش از ۵ سال از تاریخ فوق گذشته است، اما از پرونده‌ی مزبور و نحوه‌‌ی رسیدگی به آن، خبری نشده است.

سایت جوان آنلاین گزارش داد که «محسن علی‌آبادی پس از تصادف با یک شهروند، محکوم به پرداخت ۴ میلیون تومان دیه می‌شود، اما از آنجایی که پدر او شخص پر نفوذی است، فرد صدمه دیده مدت‌های مدیدی است منتظر پرداخت این مبلغ ماند.»

خانواده‌ی علی‌آبادی از همسر گرفته تا دختران و پسرانش مسافران همیشگی سفرهای خارجی بودند. مطبوعات در سال ۸۸ به نامه‌ی حسن میرزاآقابیک دبیر کمیته اجرایی بازی‌های همبستگی کشورهای اسلامی اشاره کردند که در نامه‌ای با لوگوی سازمان تربیت بدنی، کمیته ملی المپیک و فدراسیون همبستگی کشورهای اسلامی همراه شده، در روز بیست و یکم اسفند سال ۸۷ از سفارت ایتالیا در تهران درخواست صدور ویزا برای همسر و دو دختر محمد علی‌آبادی را ارائه کرده است.»

همچنین در خبرها آمده بود که در بازی‌های آسیایی گوانگجو چین محسن و احسان فرزند‌‌ان محمد علی آبادی رئیس کمیته ملی المپیک همراه با کاروان‌های ورزشی ایران حضور یافته و از کارت وی.آی.پی استفاده کرده و اتومبیلی هم در اختیار آن‌ها قرار داده شده بود.

همچنین رسانه‌های داخلی گزارش داده‌اند که حجت الله بهمنی مدیر روابط عمومی سازمان لیگ «با مربیان و بازیکنان و حتی مدیران تیم‌ها تماس می‌گیرد و به بهانه کمک به نیازمندان و یا حتی جلسه برای دیدارهای دوستانه مثل دیدار پرسپولیس با ستارگان میلان از آنها اخاذی می‌کند.

در جدیدترین اقدام این فرد کلاهبردار با شاهرخ بیانی پیشکسوت تیم استقلال تماس گرفته و به وی گفته برای بازی پیشکسوتان پرسپولیس و ستارگان میلان قرار است ۷ پیشکسوت استقلال هم دعوت شوند که یکی از آنها بیانی است. او حتی به بیانی می‌گوید چهارشنبه جلسه‌ای قرار است برگزار شود ولی باید به شماره حسابی که او اعلام می‌کند پولی واریز شود.

نکته قابل توجه این است که این فرد  چندی قبل هم با امیر قلعه نویی تماس گرفته و چنین درخواستی را از او داشته است.

وی با بازیکنان زیادی هم به بهانه دعوت به برخی جلسات و یا اینکه قرار است به عنوان بهترین بازیکن فنی یا اخلاقی انتخاب شوند تماس گرفته و از آنها طلب مالی کرده است. در واقع این فرد با بیان اینکه پول را به شماره کارتی که او می‌گوید بفرستید اخاذی می‌کند.

ابراهیم قاسمپور مربی مطرح فوتبال ایران می‌گوید: «بنده می‌دانم که برخی آقایان در فدراسیون فوتبال بودند که کارشان خرید و فروش تیم بود؛ یعنی تیم داشتند و آن را بالا می‌آوردند و بعد آن را می‌فروختند و الان هم هنوز عده‌ای آنجا به این کار مشغولند.» قاسمپور در ادامه گفت: حتی برخی‌ها در همان فدراسیون در زمینه جابجایی مربی فعالیت می‌کنند.»

به گزارش تابناک، هر روز اخبار تکان‌دهنده‌ای از ابعاد فساد حاکم در فوتبال ایران منتشر می‌شود. امیر عابدینی در برنامه نود چندتن از کارکنان فدراسیون فوتبال را به دست داشتن در زدوبندها متهم کرد وحتی اعلام کرد که فردی که بعدها سرپرست تیم ملی ایران شده بود در حضور دو تن از اعضای بلندپایه فدراسیون (تاج و علی‌پور) به وی پیشنهاد داده تا در ازای دریافت ۱.۵ میلیارد جایگاه تیم‌اش را در جدول تغییر دهد.

بعد از آن کاپیتان تیم فوتبال مس بحث فروش پیراهن تیم ملی را مطرح کرد و از پیشنهاد حضور در ترکیب تیم ملی در ازای دریافت ۱۵ میلیون تومان خبر داد.

از دیگر موارد سوء‌استفاده در فدراسیون فوتبال ارتباط سیدرضا افتخاری رئیس متمول کمیته فوتسال با صرافی میرعماد در دبی بود. وی که مشاغل مهمی در فدراسیون فوتبال در ۱۵ سال گذشته داشته همراه برادرش سید حسین مالک این صرافی هستند. سیدرضا افتخاری که دارای خانه و زندگی و تجارت در دبی است می‌کوشید از طریق صرافی فوق، پول‌های بلوکه‌شده فدراسیون فوتبال را زنده کند. این مناقشه مدت‌ها در صدر اخبار مربوط به فساد در فدراسیون فوتبال بود.

در فاصله یک روز تا برگزاری مجمع فدراسیون فوتبال، روزنامه اعتماد در گزارشی به مشکلات مالی فدراسیون اشاره کرده و از این احتمال نوشته که ممکن است فوتبال ایران با ادامه این روند ورشکسته شود. در گزارش روزنامه اعتماد آمده است:

اعضای مجمع فدراسیون فوتبال را باید «علت» اصلی روزمرّگی این روزهای فوتبال ایران و فدراسیون کفاشیان دانست؛ اعضایی که در مجمع نقش پررنگی ندارند و همانند «میهمان» در جلسات با آنها برخورد می‌شود و بعد از صرف چای و شیرینی و احتمالا ناهار، به محل کارشان برمی‌گردند!

اعضای مجمع فدراسیون فوتبال همانند خود مجمع، جنبه «نمایشی» دارد. جمعی تقریبا مردانه از «چکیده»های فوتبال ایران و این در حالی است که آنها نه تنها از وظایف خود خبری ندارند بلکه از اختیارات‌شان نیز آگاه نیستند.

مجمع فدراسیون فوتبال تبدیل به یکی از «بی‌کیفیت»ترین بخش‌های فوتبال ایران شده است، مثل فوتبال ایران، همانند فدراسیون فوتبال ایران که «ابهام» و «عدم شفافیت» در همه جای آن دیده می‌شود. در حقیقت اعضای مجمع تبدیل به ابزاری برای فدراسیون فوتبال شده‌اند، آنها با صلوات‌هایشان برای تایید، برای بالا بردن دست‌شان برای تایید و برای کف زدن‌هایشان برای تایید در حقیقت فوتبال ایران را هر روز به عقب‌تر بازمی‌گردانند. آنها در حقیقت گردش مالی «مبهم» و «غیرشفاف» مردان فدراسیون را تایید می‌کنند، و اینها در حالی است که فدراسیون فوتبال تبدیل به «تاریکخانه مالی» ورزش ایران شده است

در بی کفایتی فدراسیون فوتبال همین بس که مسئولان آن توان پیدا کردن اسپانسر برای تیمی که به جام جهانی صعود کرده ندارند. علی کفاشیان در اسفند نود و قبل از انتخاب مجدد صحبت از اسپانسر ۱۸۰ میلیاردی کرد. پس از تصدی دوباره پست ریاست فدراسیون حرفش را عوض کرد و گفت که منظورش ۱۸ میلیارد بوده. تا مدت‌ها نه اسپانسری پیدا شد که سراغ تیم ملی برود و نه وزارت ورزش در درگیری‌های جناحی حاضر به کمک به فدراسیون فوتبال بود. هر از چند گاهی هم شرکت‌هایی مثل آل اسپرت یا هواپیمایی آسمان، مطرح می‌شدند تا اینکه فدراسیون فوتبال با سر و صدای زیاد ارس خودرو یک شرکت وارد کننده خودرو به مدیرعاملی جاودانی را به عنوان حامی مالی خود معرفی کرد، اما این حامی مالی پس از پرداخت مبلغ ناچیزی از قسط اول قرارداد جا زده و اعلام کرد توان پرداخت باقی قرارداد چند میلیاردی را ندارد.

kafashian-H

از راست: مایلی کهن، کفاشیان، مهدی تاج

 

کمیته‌‌ انضباطی فوتبال و رسیدگی به فساد

با توجه به ساختار فوتبال ایران آیا کمیته انضباطی و نهادهای نظارتی می‌توانند با پدیده‌ی فساد و تبانی در فوتبال برخورد کنند؟ این سوآلی است که حتی دست‌اندرکاران قبلی کمیته‌ی انضباطی و کسانی که از نزدیک دستی بر آتش داشته و شائبه‌ی مخالفت با نظام هم به آن‌ها نمی‌رود آن را شدیداً‌ رد می‌کنند.

عبدالرحمن شاه حسینی، معاون قضایی دادگاه‌های عمومی‌ و انقلاب تهران بزرگ و قاضی مجتمع های قضایی تهران که ریاست کمیته انضباطی فوتبال را نیز به عهده داشت و با شش رئیس فدراسیون کار کرده در مورد استعفای خود از کمیته‌ی مزبور در تابستان ۸۷ گفت:‌

«هرگز از کمیته انضباطی استعفا نداده‌ام که آقایان بخواهند با استعفای من موافقت کنند. من از کمیته انضباطی کناره گیری کرده‌ام و قبل از هرگونه اظهارنظری از سوی مدیران فدراسیون فوتبال به طور رسمی گفته بودم که به هیچ وجه قصد ادامه همکاری با فدراسیون را ندارم و با وضعیت موجود تحت هیچ شرایطی دیگر به فوتبال برنمی‌گردم. گفته‌های رئیس فدراسیون مبنی بر اینکه به دلیل بیماری با استعفای شاه حسینی موافقت کردم کذب محض است و بنده در سلامت کامل به سر می‌برم و تاکنون به خاطر برخی مصالح ملی سکوت کرده‌ام، ولی اگر آقایان بخواهند چنین اکاذیبی را مطرح کنند، با اسناد و مدارک، حقایقی درخصوص پرونده‌های انضباطی گذشته، را بازگو خواهم کرد. آقایان بهتر است سکوت کنند و اجازه دهند تا فوتبال بیش از این دچار تنش نشود.»

شاه حسینی در جای دیگری و درباره‌ی اظهارنظر مجتبی شریفی رئیس کمیته‌ی انضباطی بعد از خودش در خصوص عدم وجود پرونده‌های دانه درشت در کمیته انضباطی گفت:‌

«شاید در مدتی که من در کمیته انضباطی نبودم برای هیچ دانه درشتی پرونده‌ای تشکیل نشده باشد، اما رئیس جدید کمیته انضباطی نمی‌تواند منکر وجود پرونده‌هایی از این قبیل شود چرا که تمام کارشناسان، رسانه‌ها و مردم آگاهی کامل دارند که منظور من از دانه درشت‌ها  کدام پرونده‌هاست. اصل پرونده‌های این اشخاص در بایگانی راکد کمیته انضباطی که حدود ۲ هزار پرونده بوده، موجود است.»

او فساد در فوتبال را نهادینه شده دانسته و می‌گوید:‌ «ما هر چه در مقررات انضباطی این فدراسیون دقت می‌کنیم به قانونی در خصوص مدیران و کارکنان فدراسیون در صورت ارتکاب تخلف مشاهده نمی‌کنیم. به اعتقاد من این اتفاق سازماندهی شده بود و باید خیلی سنجیده این مساله را بررسی کنیم.

در گذشته هم فساد وجود داشت، اما بسیار کم بود. در دوره مدیریت جدید فدراسیون و در پنج سال اخیر ناهنجاری و فساد در فوتبال ایران سیر صعودی وحشتناکی داشته است و درخواست من این است که دادستان هم به عنوان مدعی‌العموم به این بحث ورود پیدا کند… من خیلی حرف‌ها دارم، اما هر زمان که صادقانه حرف زدم مقام افرادی که از آنها انتقاد کردیم بالاتر رفت و آنها چاق‌تر شدند.»

مهدی تاج، نایب رئیس فدراسیون و رئیس هیأت رسیدگی به تخلفات حرفه‌ای فوتبال از دست داشتن برخی از مسئولان فدراسیون فوتبال در پرونده‌های دلالی خبر داد!

این اظهارات عجیب و افشاگرانه مهدی تاج در شرایطی مطرح شد که در برنامه تلویزیونی نود برای اولین بار برخی مستندات تصویری درباره اخاذی و رشوه گیری در فوتبال ایران پخش شد!

نایب رئیس فدراسیون فوتبال به ایسنا گفت: «در حال حاضر پرونده های زیادی در حال بررسی است که برخی به نتیجه نهایی نزدیک شده‌اند. در برخی از این پرونده‌ها اسامی برخی از اهالی فوتبال، رسانه، مدیران و حتی کارمندان فدراسیون مطرح است که به محض قطعیت یافتن اعلام خواهد شد. در آن صورت هیأت رسیدگی یا افراد مذکور را مستقیماً از فعالیت محروم می‌کند یا در صورت زیاد بودن حجم تخلف این افراد به مراجع قضایی ارجاع می‌دهد.»

در شرایطی که فساد و تبانی و رشوه و … در فوتبال بی‌داد می‌کرد، شریفی رئیس کمیته انضباطی فوتبال فوتبالیست‌های حاضر در پارتی‌های شبانه را به «اشد مجازات» تهدید می‌نمود:‌

«رئیس کمیته انضباطی در پاسخ به این سئوال که چه جریمه‌ای برای چهره‌های سرشناس حاضر در پارتی‌های شبانه در نظر گرفته‌اید و چه مرجعی رای این تخلف را اعلام می‌کند، گفت: بنده از اولین روز که بحث «اخلاق حرفه‌ای» را در فوتبال مطرح و موارد تخلف را از سوی بازیکنان، مربیان، مدیران، پزشکان و …را گوشزد کردم به این نکته اشاره داشتم که اجرای مفاد اخلاق حرفه‌ای وظیفه ذاتی باشگاه‌هاست اما تا هنگامی که می‌بینیم باشگاه‌ها به سبب عدم تداوم مدیریت و عدم استقرار مالکیت خصوصی اهتمامی به اجرای مفاد اخلاق حرفه‌ای و برخورد با تخلف مرتبط با این حوزه ندارند چاره‌ای جز اینکه از اخلاق بی‌حامی و بی‌کس دفاع نموده و برای حفظ منافع و منابع عمومی با تخلفات حرفه‌ای برخورد کنیم، نداریم.

شریفی با تاکید بر اینکه به دلیل اهمیت این موضوع بخشی از آیین نامه انضباطی را صرف موارد مرتبط با تخلف حرفه‌ای نموده‌ایم، تصریح کرد: برخی دوستان اظهار داشتند کمیته انضباطی حق دخالت در زندگی خصوصی افراد را ندارد که مطلبی کاملا درست است. دین نیز همین را می‌گوید. امور غیرمرتبط با مستطیل سبز به ما مربوط نیست، اما اگر فرد زندگی شخصی خود را در جامعه علنی نموده و مرتکب جرم اثبات شده در محاکم شد به گونه‌ای که انعکاس چهره و صدای او به انتقال کج روی‌هایش در خانواده‌ها منتهی شد و فوتبال را به ابزاری برای نشر زشتی‌ها مبدل نمود با توجه به این که مکلف به حمایت از اخلاق و جلوگیری از بدنامی فوتبال و نیز جلوگیری از موانع رشد فنی آن هستیم مسلما چاره ای جز برخورد با این تخلفات نداریم چرا که در این فرض فرد خاطی و متخلف خطای خود را به فوتبال تزریق نموده و می‌خواهد از فوتبال به عنوان ابزار انتقال کاستی‌های خود استفاده کند. طبیعی است که در چنین شرایطی سکوت نخواهیم کرد.»

نیروی انتظامی در به در به دنبال فوتبالیست‌های خلافکار حتی در منازل‌شان می‌گردد:

«دو بازیکن تیم پاس همدان در روز ۹ بهمن ۸۸ به دلیل مسائل اخلاقی و شرب خمر در منزل اجاره ای خود دستگیر شدند و به کلانتری ۱۱ شکریه منتقل شدند و این دو بازیکن فعلاً به قید وثیقه آزاد شده‌اند.» (روزنامه کیهان)

 

تلاش برای بالا کشیدن سهمیه اختصاص یافته‌ی فیفا به باشگاه‌ها

 فدراسیون فوتبال ایران در آخرین اقدام خود دست به ابتکار جدیدی زده و اقدام به کلاهبرداری از باشگاه‌های فوتبال ایران کرد. چنانچه این عمل در هر یک از کشورهای دنیا اتفاق می‌افتاد اعضای فدراسیون مربوطه مجبور به استعفا و برکناری از تمامی مشاغل ورزشی می‌شدند. موضوع از این قرار بود که فیفا در نامه‌ی سپتامبر ۲۰۱۳ خود به فدراسیون کشورهای راه‌یافته به جام جهانی اطلاع داده بود که ۲۳ بازیکن تیم ملی فوتبال به خاطر تلاشی که برای صعود به جام جهانی داشته‌اند از ۱۵ روز قبل از شروع بازی‌ها تا یک روز بعد از اتمام بازی‌ها در ازای هر یک روزی که در برزیل بوده‌اند  ۲۸۰۰ دلار دریافت می‌کنند و این سهمیه به باشگاه‌هایی که بازیکنان تیم ملی در آن‌ها توپ می‌زنند می‌رسد.

بر این اساس چنانچه تیم ایران تنها در بازی‌های مقدماتی جام جهانی حاضر شود و به دور بعدی راه نیابد مبلغی در حدود یک میلیون و هفتصد سی و هشت هزار و هشتصد دلار به باشگاه‌های ایرانی تعلق می‌گیرد. فدراسیون فوتبال برای باشگاه تنها ۱-۲ صفحه از نامه چهار صفحه‌ای فیفا را که مربوط به تعهدات باشگاه‌ها بود ارسال می‌کند و از ارسال بخشی که بیانگر سهمیه باشگاه‌ها بود خودداری می‌کند و به این ترتیب تلاش می‌کنند که پیشاپیش سهم باشگاه‌ها را «ملاخور»‌ کنند. محمدرضا کسرایی مسئول روابط بین‌المللی فوتبال در ادعایی عجیب در «برنامه۹۰» مدعی می‌شود که نامه را به صورت کامل برای باشگاه‌ها فرستاده است، اما تحقیق تلویزیون از مدیران باشگاه‌ها روشن می‌کند که وی دروغ می‌گوید و فدراسیون در اقدامی برنامه‌ریزی‌شده قصد فریب باشگاه‌ها را داشته است.

 

دخالت قوه قضاییه در فوتبال

در هیچ کشور دیگری سراغ ندارید که فوتبال کشور چنین رابطه‌ای با دستگاه قضایی داشته باشد. منتهی اعضای این کمیته و قضات آن به تنها چیزی که کار ندارند فساد گسترده در فوتبال است. در تاریخ ۳۰ فروردین ۱۳۸۸ روزنامه‌ی دنیای اقتصاد به نقل از خبرگزاری مهر به پیگیری موضوع دوشغله‌ها در ورزش از سوی  سازمان بازرسی کل کشور اشاره کرد. به ترکیب اعضای کمیته انضباطی و کمیته استیناف و ارتباط‌شان با دستگاه قضایی توجه کنید:

۱ـ مجتبی شریفی ـ رئیس کمیته انضباطی ـ مشاور قضایی رئیس کل دیوان محاسبات کشور

۲- جعفر رشادتی ـ عضو کمیته استیناف ـ قاضی دادگستری و رئیس مرکز پاسخگویی به مردم در قوه قضائیه

۳- علی صالحی ـ رئیس کمیته استیناف- رئیس شعبه حقوقی دادگاه عمومی تهران

۴- پور عرب ـ عضو کمیته استیناف ـ معاون جذب و گزینش قضات دادگستری

۵- مجید شهیدی ـ عضو کمیته استیناف ـ رئیس اداری مالی دادگستری استان تهران

۶- عباس روغنی ـ عضو کمیته انضباطی ـ معاون دادستان ورامین

۷- امیر قطبی ـ عضو کمیته انضباطی ـ دادیار شعبه اول دادگاه عمومی و انقلاب تهران

پیش از این در خردادماه ۸۷، نیز علی محدثی، مداح، علی ابوصادقی و احمدزاده ۴ قاضی ارشد دستگاه قضایی رژیم عضو کمیته انضباطی بودند که به همراه  عبدالرحمن شاه‌حسینی رییس این هیأت استعفا دادند.

در حال حاضر علی ابوصادقی رئیس مجتمع شماره ۳۴ شوراهای حل اختلاف، احمدزاده دادرس شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی، علی محدثی (معاون کمیته انضباطی) رئیس شعبه ۱۰۰۲ دادگاه عمومی تهران و رئیس مجتمع قضایی شهید صدر هستند.

بعد از برکناری مجتبی شریفی از کمیته انضباطی، اسماعیل حسن زاده قاضی دادگستری و مشاور حقوقی سابق رئیس فدراسیون فوتبال و … ریاست این کمیته را به عهده گرفت. دستگاه قضایی‌ای که تاروپودش با فساد و جنایت آمیخته است نمی‌تواند با فساد در فوتبال برخورد کند.

وقتی در جامعه‌ی ایران بر اساس گزارشات منتشر شده در رسانه‌های رژیم با پرداخت پول می‌توان «شاهد»‌ استخدام کرد و در دادگاه برعلیه افراد استفاده کرد، وقتی با پرداخت پول افراد را برای گریه کردن سر قبرها و هنگام مراسم خاکسپاری استخدام می‌کنند خرید داور و بازیکن و … برای جابجایی نتایج فوتبال امری بدیهی است.

 

نتیجه‌گیری

در یک رژیم غرق در فساد و جنایت از فوتبالی که گردانندگانش فرماندهان سپاه و چهره‌های سیاسی هستند و در آن مداحان و لومپن‌ها و دلالان و کارچاق‌کن‌ها حرف اول را می‌زنند و صدها میلیارد تومان پول سالانه جابه جا می‌شود و کمیته‌ی انضباطی‌اش خود منشاء فساد است و فدراسیون فوتبال تلاش می‌کند پول باشگاه‌ها را بالا بکشد نمی‌توان توقع برخورد با فساد را داشت. صعود به جام جهانی اگر چه می‌‌تواند برای مدت کوتاهی بر فاجعه‌ای که بر فوتبال کشور می‌رود سرپوش بگذارد اما سیر قهقرایی فوتبال ایران همچنان ادامه خواهد داشت.

موفقیت گاه و بی‌گاه فوتبال ملی در سطح‌ بین‌المللی مرهون تلاش‌های فردی بازیکنان است و ربطی به نظام جمهوری اسلامی ندارد. با توجه به علاقمندی مردم به فوتبال و این واقعیت که ایران یکی از جوان‌ترین جوامع دنیاست چنانچه کشور از ساختاری درست و اصولی بهره‌مند بود قطعاً فوتبال ملی در سطح جهانی نیز می‌توانست به موفقیت‌ دست یابد نه این که تنها به دنبال باخت آبرومندانه باشیم.

با فوتبال ملی و وزرشکاران کشور از موضع اپوزیسیون نبایستی خصمانه برخورد کرد. آن‌ها بخشی از مردم ایران هستند. تیم ملی فوتبال ایران تیم ملی فوتبال مردم ایران است و نه رژیم جمهوری اسلامی. آن‌ها مردم ایران را در عرصه‌ی ورزش نمایندگی می‌کنند و قلوب مردم همراه آن‌هاست. از پیروزی آن‌ها بایستی خوشحال شد و دلایل شکست‌شان را برای مردم توضیح داد. پیروزی و موفقیت آن‌ها شادکامی مردم ایران را به همراه دارد. از شادی مردم حتی اگر لحظه‌ای هم باشد بایستی استقبال کرد. در دنیای امروز، موفقیت‌های ورزشی در سطح جهانی،  به ویژه در فوتبال، با غرور ملی گره خورده است و بایستی آن را جدی گرفت.

همراه با مردم ایران موفقیت تیم ملی فوتبال در جام جهانی برزیل را علیرغم همه‌ی مشکلات پیش رو آرزو کنیم.

www.irajmesdaghi.com

irajmesdaghi@gmail.com

(توضیح اینکه این سری مقالات ایرج مصداقی قبل از جام جهانی برزیل منتشر شده بود)

بخش پیشین را اینجا بخوانید